Politiken Live: Hvilken rolle har museer i en brændende verden? (udsolgt)

21. jun. 2017
16:00 - 17:00

SMK og Bikubenfonden inviterer til Visionssalon. Kan en mere aktivistisk tilgang til museumssamlinger og kunstværker markere kunstens betydning i en stadig mere politisk og kompleks verden?

OBS: Arrangementet er udsolgt.

I januar 2017 fjernede MOMA i New York malerier af Matisse og Picasso i museets udstillinger og erstattede dem med værker af kunstnere fra de seks mellemøstlige og nordafrikanske lande, som Præsident Trump havde med i sit dekret om indrejseforbud i USA – det såkaldte Muslim travelban.

Handlingen var øjeblikkelig – og en direkte kommentar til USA’s udenrigspolitik og den nye præsident. Flere steder ser man lignende ansatser til en form for nye politiske og aktivistiske udmeldinger og handlinger på museer verden over.

På visionssalonen vil vi diskutere denne mulige nye rolle for museer. Kan en mere aktivistisk tilgang til museumssamlinger og kunstværker markere kunstens betydning i en stadig mere politisk og kompleks verden, hvor højrenationalisme vinder frem, mure bygges op mellem nationer og grænser trækkes tydeligere og tydeligere op?

I panelet sidder

  • Mikkel Bogh, direktør SMK
  • Frances Morris, direktør Tate Modern (GB)
  • Tone Olaf Nielsen, leder af CAMP og del af Kuratorisk Aktion
  • Michael Thouber, direktør Kunsthal Charlottenborg.

Moderator: Lene Johansen, journalist

Reserver billet

Visionssaloner er Bikubenfondens debatformat på billedkunstområdet