SMK Fridays: GRØN

15. jun. 2018
16:00 - 22:00

Vær med, når vi inviterer til sæsonens sidste SMK Fridays, hvor vi undersøger temaet GRØN – i både naturens, videnskabens og kunstens univers.

Udpluk fra programmet

Planteliv omsat til danseperformance
Destilleringskolber, akvarier og gummislanger med eukalyptus-gel. Med performancen 'BASIC TRANSMUTATION – Alien/Migration' skaber danser og koreograf Aniara Rodado sammen med kunstner og fysiker Jean-Marc Chomaz et rum for interaktioner mellem mennesker og planter.

Installation i parkens træer
I Østre Anlæg kan du gå på opdagelse efter den amerikanske professor Paul Harris’ stedspecifikke installation 'Igneous Ligneous Inosculations'. Værket består af sten, der er placeret mellem trægrene for med tiden at synke ind i træet og blive til ét. 

Insektsummen og Lo-fi frø rytmer
Lyt med, når den australske lydkunstner og komponist Felicity Mangan indtager Skulpturgaden. Med et arkiv af feltoptagelser, insektsummen, lo-fi frog rhythms og dyrelyde inviterer hun naturen indenfor.

Performance med røde alger og menneskekroppe
Oplev 'The Red Nature of Mammalga' – en performativ installation, der fusionerer røde alger og menneskekroppe. Kunstnerne Naja Ryde Ankerfelt, Amanda Baum og Rose Leahy inviterer også alle til at tage del i rituel osmose.

Performativ omvisning
Tag med på en performativ omvisning, hvor kunstner Danielle Siembiedas ”alter-eco” 'The Art Inspector' går helt tæt på en række værker – ikke for at se nærmere på deres motiver men for at vurdere værkernes bæredygtighed og miljøpåvirkning. 

Insektbar i museumshaven
I græsset i Museumshaven står 'Flybar' – en bar for alle arter, der serverer cocktails med plante- og blomsterekstrakter for havens flyvende beboer. Få en introduktion til værket og en smagsprøve på barens drinksudvalg.

dance for plants: tactics for a solo
Forskningsgruppen dance for plants inviterer til en salon, hvor du kan dele plantehistorier og danse for planter et hemmeligt sted på museet (uden at nogen kigger!).

Lydvandring i Østre anlæg
Tag med kunstneren Andrea Williams på en lydvandring i museets baghave, Østre Anlæg. Sammen sætter vi tempoet ned og undersøger ”det grønne” i vores umiddelbare omgivelser – og hvilken indflydelse vores tilstedeværelse har på naturen. 

Film: 'The Goodiepal equation''
Seks år på de intergalaktiske landeveje med den radikale computermusiks svar på Houdini: Techno-krigeren Goodiepal. Læn dig tilbage i biografen og tag med på en rejse i hans hjemmebyggede cykelraket i filmen 'The Goodiepal Equation'. 

Og meget mere…
Du kan bl.a. høre en artist talk ved kunstner Christian Schmidt-Rasmussen og opleve professor Olaf Müller holde foredrag og fremfører lyseksperimenter. Som altid kan du også tage med på skarpvinklede art talks og opleve SMK’s udstillinger i aftentimerne. 

Øl, drinks og aftensmad
Og har du brug for en kunstpause, kan du slå dig ned i Skulpturgaden, hvor du hele aftenen kan købe øl, drinks og aftensmad, der har fokus på gode ingredienser, økologi og årstidens råvarer.

Tilmeld dig eventet på Facebook

Arrangementet er skabt i samarbejde med European Society for Literature, Science and the Arts

Praktisk information

Syv fredage om året byder vi til SMK Fridays fra kl. 16-22. SMK Fridays er gratis og åbent for alle. Tilmelding er ikke nødvendig.