Det sker

Amalie Smith skaber videoværk til SMK

16.03.2018

Foto: David Stjernholm

I et nyt videoprojekt sætter billedkunstner og forfatter Amalie Smith fokus på museets digitale samling.

Kunstner og forfatter Amalie Smith har skabt videokunstværket ENTER specielt til SMK. Se teaser for videoen herunder.Enter udspiller sig i en fiktiv fremtid, hvor museets samling er blevet uploadet og lever sit eget digitale liv online. Her er samlingens figurative malerier gået i forbindelse med hinanden og har dannet en tredimensional digital arkitektur, som bebos af en gruppe digitale bevidstheder – heriblandt et møl, som i 1947 fløj ind i det amerikanske militærs Mark II computer og siden blev kendt som “the original computer bug”.

Videoen af Amalie Smith er det sjette projekt i rækken af kunstnerinterventioner.

Om Amalie Smith
Amalie Smith (født 1985) er uddannet fra Forfatterskolen i 2009 og Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2015.

Hun arbejder med tekst og billede, video, rum og lyd og har udgivet syv bøger, senest Et hjerte i alt fra 2017. Samme år modtog hun et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst og Litteratur.

Oplev Amalie Smiths kunstnerintervention i SMK's biograf fra 16. marts - 9. september. Videoen vises i loop. Varighed 7.40 min.

INTERVENTIONER

SMK har i løbet af det seneste to år inviteret en række kunstnere til at lave forskellige interventioner i museets samling og skabe formidlingsformer, der giver anderledes perspektiver på kunstværkerne.

Videoen af Amalie Smith er sjette projekt i rækken af kunstnerinterventioner.

Tidligere interventioner
Henrik Plenge Jakobsen

Christian Schmidt-Rasmussen

Christian Falsnaes


Hannah Heilmann

Lea Porsager

Kreditering

Idé og manuskript: Amalie Smith
Fotograf: David Stjernholm
Lyddesign: Amalie Smith
Musik: Sonja LaBianca (saxofon)
3D-animation af: William Reynish
3D-animation af malerier: Amalie Smith
Malerier: SMK's samling
Klip: Amalie Smith
Medvirkende: Jakob Skou-Hansen, Rikke Zinck

Filmen gengiver følgende kunstværker fra SMK’s samling:
En scene på Mont Salève, Schweiz, efter et drikkelag af Jens Juel (KKSgb4432), Udsigt fra kunstnerens vindue af Martinus Rørbye (KMS7452), Stue i Strandgade med solskin på gulvet af Vilhelm Hammershøi (KMS3696), Colchicum i et vindue af Johannes Larsen (KMS3949), En billedhugger (Christen Christensen) arbejder efter levende model i sit atelier af Wilhelm Bendz (KMS62), Julegæssene plukkes af Anna Ancher (KMS1845), Bretagne-pige ordner planter i et drivhus af Anna Petersen (KMS8289), Jordemoderen forlader Androspigens hus. Simo siger til Davus, at han regner barselfærden for rent bedrageri. Motiv fra Terents: Pigen fra Andros af Nicolai Abildgaard (KMS589), Et selskab af danske kunstnere i Rom af Constantin Hansen (KMS 3236), En begravelse af Frants Henningsen (KMS1218), Et sardineri i Concarneau af P.S. Krøyer (KMS3108), Dronning Sophie Amalies død af Kristian Zahrtmann (KMS1231),Havetrappen ved kunstnerens malestue på Blegdammen af Christen Købke (KMS6605), Familiebillede af Emil Bærentzen (KMS8588),Fra Burmeister og Wains jernstøberi af P.S. Krøyer (KMS3605) og En begravelse af Anna Ancher (KMS1433).

Støttet af Statens Kunstfond