Udstilling

Ny udstilling på vej, der tager pusten fra dig

27.06.2018

Oplev en af Danmarks største internationale kunstnere i en stor retrospektiv udstilling, frisk fra Guggenheim i New York. Fra 30. august kan du få taget pusten fra dig i udstillingen Danh Vo: Take My Breath Away.

Fragmenter af en 1:1 kopi af Frihedsgudinden, en lysekrone der har bevidnet historiske vendepunkter og et brev fra en krigsførende, men balletelskende, Henry Kissinger.

Danh Vo plukker eksisterende genstande ud af deres oprindelige sammenhænge og væver dem sammen til fortællinger om identitet og kultur. 

Gå ikke glip af efterårets store særudstilling, hvor Danh Vo udfolder sin poetiske og politiske tilgang til kunsten.

Læs mere om udstillingen


Portræt af Danh Vo. Foto: Nick Ash

Danh Vo og SMK Fridays
Sæt kryds i kalenderen 28. september, hvor SMK Fridays sætter spot på samtidskunsten og Danh Vo.

Om Danh Vo

Danh (udtales ya:n) Vo er født i Vietnam i 1975, men kom til Danmark som fireårig. Sammen med sin familie flygtede han fra Vietnam i sin fars hjemmebyggede båd. Familien håbede at komme til USA, men blev samlet op af et Mærsk-skib i Stillehavet og endte i Danmark.

Vo er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Städelschule i Frankfurt. I 2012 modtog han den internationale kunstpris, Hugo Boss Prize.

Han har haft soloudstillinger over hele verden, heriblandt på Solomon R. Guggenheim Museum, New York (2018), Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofìa, Madrid (2015-16); Museum Ludwig, Køln (2015), Museo Jumex, Mexico City (2014-15). I 2015 repræsenterede han Danmark på Venedig Biennalen.

I maj pegede Observer.com på Vo som en af de kunstnere, der kommer til at forandre verden i 2018.