Det sker

Gillian Wearing – Family Stories

29.09.2017

© Gillian Wearing, Selvportræt som 3-årig, 2004. Gillian Wearing. Courtesy: Maureen Paley, London; Regen Projects, Los Angeles; Tanya Bonakdar Gallery, New York

Den anerkendte engelske kunstner Gillian Wearing er optaget af mennesker og relationer. I en ny udstilling viser hun både rørende og ubehagelige historier om familier og fællesskaber.

Gillian Wearing - Famlily Stories: 13.oktober - 7. januar 2018

I sin kunst lader Gillian Wearing (f. 1963) almindelige mennesker komme til orde – hun dokumenterer private fortællinger, undersøger familiekonstruktioner og udforsker grænserne mellem det private og det offentlige.

Ofte bringer hun også sig selv eller sin familie i spil og hun rejser spørgsmål om, hvordan relationer til andre mennesker er med til at forme vores identitet.

 

"Jeg er på udkig efter situationer, hvor der er et element af sandhed. Det er ikke interessant at forholde sig til en frit opfundet forestilling eller fantasi om, hvad en familie er; dem kan man selv lave. Hvis man skal se noget om, hvordan andre mennesker har det, så vil man se noget, der er ærligt,"fortæller Gillian Wearing.

 

En rigtig dansk familie er støttet af BikubenfondenKøbenhavns Kommune og Statens Kunstfond.