Udstilling

Ufortalte historier

30.04.2017

Astrid Holm, Rose dækker bord, 1914

Ny spot-udstilling dykker ned i et dystert stykke Danmarkshistorie: Vores koloniale fortid.

Oplev en ny lydcollage, hvor forskere, billedaktivister og kunstnere diskuterer udstillede kunstværker fra vores koloniale fortid. Og dyk ned i ufortalte historier i værker af blandt andre C.W. Eckersberg, Astrid Holm, Nicolai Abildgaard og Jens Juel. 

100-året for salget af Dansk Vestindien til USA i 1917 er anledning for SMK til, i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek og Living Archives, at se på museets værker med andre øjne.

Ny lydcollage om ufortalte historier i kunsten


C.W. Eckersberg. En dansk korvet, som ligger bi for at tale med en dansk orlogsbrig. Scenen er tænkt at foregå i Vestindien, 1827

I spot-udstillingen kan du opleve kunstværker fra SMK’s samlinger, der afbilder mennesker af afrikansk afstamning eller kan knyttes til Danmarks fortid som kolonimagt.

Kunsthistoriker Temi Odumosu fra forskningsprojektet Living Archives har til udstillingen skabt en helt ny lydcollage af nutidige samtaler om og reaktioner på de udstillede værker.

Udstillingen Ufortalte historier kan ses fra 6. maj – 30. december 2017

Ufortalte historier er skabt i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek og Malmö Universitets forskningsprojekt Living Archives. Udstillingen er støttet af Nordea-fonden og er del af Historier om Danmark.