Mark Leckey: He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts

4. maj. 2017 - 29. okt. 2017

En gigantisk motorvejsbro indhyllet i gult lys har indtaget museet! Oplev den britiske kunstner Mark Leckeys nye installation.

Den britiske kunstner Mark Leckey (f. 1964) voksede op uden for Liverpool i England. I en ny udstilling inviterer han publikum med tilbage til et særligt sted fra sin barndom: ramperne under motorvejsbroen M53 i byen Ellesmere Port.

Til x-rummet har han ud fra hukommelsen genskabt broen og ramperne, hvor han og hans venner hang ud i starten af 1970’erne. Udover den gigantiske bro, omfatter installationen også et helt nyt lydværk designet til x-rummet. Lydværket er en mellemting mellem et foredrag, et radioprogram, en autobiografisk fortælling og et DJ-set.

Om Mark Leckey

Mark Leckey har siden slutningen af 1990'erne haft kultstatus på den internationale samtidskunstscene. Hans kunstværker og performances har også været udstillet på blandt andet Serpentine Gallery i London, Wiels i Bruxelles og MoMA PS1 i New York.

I 2008 modtog Leckey den præsigefulde Turner Prize for sit værk Industrial Light and Magic. Leckeys kunstneriske praksis spænder bredt fra installationer, prints og skulpturer til video, performance og lydværker.